Trinta darzoviu ir pievagrybiu sriuba. zalia gentis.

Trinta daržovių sriuba su pievagrybiais

Ingredientai:

  • 3 bulvės
  • nedidelė morka
  • svogūnas
  • 250–300 g pievagrybių
  • šiek tiek žalumynų
  • aliejaus kepti
  • maltų juodųjų pipirų
  • druskos

Gaminimas

Bulves nuskusti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Morkas nuskusti, smulkiai supjaustyti ir suberti į puode įkaitintą aliejų. Maišant pakepinti apie 5 min. Tuomet sudėti nuluptus ir pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Maišant pakepti dar 5 min. Apkepintas daržoves išimti ir į tą patį puodą suberti nuplautus ir riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Jeigu reikia įpilti dar šiek tiek aliejaus (svarbu nepamiršti, kad netrukus išsiskirs skystis iš pievagrybių ir jie troškinsis savose sultyse). Maišant pakepti/patroškinti apie 8–10 min.

Išvirtas bulves kartu su 100–150 ml nuo virimo likusio skysčio sudėti į blenderį ir sutrinti. Suberti kepintas daržoves, pievagrybius ir įberti šiek tiek maltų juodųjų pipirų. Vėl trinti iki vientisos masės. Trintą sriubą papuošti smulkiai kapotais žalumynais.

Žalios Genties įspūdžiai

Gaminant šią sriubą galima apsieiti ir be blenderio. Tuomet bulves reikia sugrūsti su trupučiu nuo virimo likusio vandens, o pakepintas daržoves ir pievagrybius tiesiog suberti ir išmaišyti.

Parašykite komentarą