Kerobiniai saldainiai. zalia gentis

Traškūs šokoladiniai saldainiai (gurmaniška!)

Ingredientai:

  • 100-120 ml šalto spaudimo nerafinuoto kokosų aliejaus
  • 80-100 g migdolų sviesto
  • 4-5 šaukštai kerobo (saldžiojo pupmedžio) miltelių
  • šaukštas kakavos miltelių
  • 2-3 šaukštai klevų sirupo
  • keletas lašų vanilės aromato
  • žiupsnelis vanilinio cukraus (geriausia – su vanilės ekstraktu sudėtyje)
  • žiupsnis nerafinuotos druskos
  • 50 g ryžių ar smulkių kukurūzų dribsnių (sausų pusryčių)

Gaminimas

Kokosų aliejų ištirpdom (aš tiesiog įdėjau į puodelį, o jį – į dubenį su karštu vandeniu). Įdedam migdolų sviestą ir išmaišom iki vientisos masės. Dedam kerobą, kakavą, pilam klevų sirupą, vanilės kvapą, beriam vanilinį cukrų, nerafinuotą druską. Išmaišom. Pabaigoje suberiam traškius ryžių ar kukurūzų dribsnius ir dar kartą išmaišom. Masę dedam į šaldymo indelį ir bent 20 min. laikom šaldiklyje. Išėmus supjaustom mažais gabaliukais.

Įspūdžiai

Saldainiai traškūs, ne per saldūs. Labai sotūs – po dviejų gabaliukų daugiau nebesinori. Skaniausia – be jokios arbatos ar kito gėrimo. Vos paėmus pirštais, jaučiasi, kaip tirpsta kokosų aliejus. Trumpai tariant, skanūs, neįprasti, netgi kiek gurmaniški :)

Vietoj vanilės aromato ir vanilinio cukraus galima naudoti arbatinį šaukštelį vanilės ekstrakto. Vietoj klevų sirupo tiks ir agavų sirupas. Su riešutų sviesto rūšimis vėlgi galima improvizuoti.

Kerobiniai saldainiai. Zalia gentis

Parašykite komentarą