Ingredientai:
- 4 pakeliai sausainių (po 180 g)
- skardinė kokosų pieno (400 ml, 55% kokosų ekstrakto)
- 100 g juodojo šokolado (70% kakavos)
- sauja razinų
Gaminimas
Smulkiai sulaužyti sausainius. Puode ištirpdyti šokoladą, supilti kokosų pieną, suberti vandenyje pamirkytas razinas. Viską šiek tiek pakaitinti, supilti ant sulaužytų sausainių ir gerai išmaišyti. Pyrago masę šaukštu dėti ant folijos arba į standžius maišelius ir formuoti „kepaliukus“. Palikti sustingti.
Žalios Genties įspūdžiai
Lyginant su visais neveganiškai gaminto tinginio variantais, šis išėjo pats minkščiausias (kremiškiausias) ir nesaldžiausias. Kai supyliau kokoso-šokolado masę, išsigandau, kad sausainiai ištirps ir liks sriuba, tačiau sustingęs pyragas pasirodė visai neblogas.
Kam norisi kieto tinginio, patariu įlaužyti papildomą 1/2-1 pakelį sausainių.
Kam patinka labai saldus tinginys, siūlau papildomai įdėti cukraus ar sirupo.
Dar kilo mintis, kad vietoj razinų būtų neblogai pabandyti įdėti kokosų drožlių – turėtų derėti su kokosų pienu.
Ačiū laibai už receptą! Katik paragavau pačios pasigaminto veganiško tinginio ir likau laaabai maloniai nustebinta. Pieno produktus vartoju, tačiau įprastas tinginys su kondensuotu pienu man būna per riebus ir per saldus, todėl tenka ilgai su savim pyktis, kol pasirįžtu savalgyti gabalėlį :) o šis toks lengvas, toks…. tinkamas. Labai labai. Ir tas minkštumas… Mmm… Net nepanaudojau viso nurodyto sausainių kiekio ir vistiek gavosi tobulai ;)