Esu gaminusi ne vienos rūšies sveikuoliškus rutuliukus, tačiau būtent šie mane nustebino labiausiai. Gerąja prasme. Jie labai gardžiai kvepia ir turi gan saldų, išraiškingą skonį. Kiti bandyti džiovintų vaisių, sėklų ir riešutų rutuliukai prieš šiuos nublanko. Na, o juos pagaminti kilo mintis žiūrint į lentynose esančius sveriamus produktus iš parduotuvės ZEROTEKA. Štai šokolado lašiukai jau kurį laiką prašėsi dėmesio ir tobulai tiko gaminant šiuos rutuliukus.

Ingredientai
- 1/2 puodelio migdolų (naudoju sūdytus)
- 1/2 puodelio avižų miltų arba dribsnių
- kupinas šaukštas kanapių baltymų miltelių
- 8 minkštos datulės be kauliukų
- 1/4 puodelio razinų
- 1/4 puodelio riešutų sviesto (naudoju migdolų)
- 1–2 šaukštai juodojo šokolado lašiukų arba tarkuoto šokolado
- šaukštelis baobabų miltelių (nebūtina)
- žiupsnis cinamono (nebūtina)
Gaminimas
Migdolus sutrinam blenderiu ir sumaišom su avižų miltais bei kanapių milteliais. Jeigu naudojam avižų dribsnius, juos taip pat sutriname blenderyje.
Datules ir razinas užpilam karštu ar verdančiu vandeniu, šiek tiek palaikom, perplaunam, sutriniame blenderyje bei dedame į dubenį kartu su jau sutrintais ingredientais.
Taip pat įdedam riešutų sviesto, beriam šokolado lašiukų arba stambiai įtarkuojam šokolado. Jeigu norisi, beriam baobabų miltelių ar kito supermaisto, bei šiek tiek cinamono.
Iš gautos masės formuojam rutuliukus ir kelioms valandoms dedam į šaldytuvą, nors gali kilti pagunda skanauti jau iš karto :)