Ingredientai:
- 250–300 g šparaginių pupelių
- 50 g kvietinių miltų
- 50 g žirnių miltų
- 100–150 ml vandens
- aliejaus kepti
- po žiupsnį prieskonių: ciberžolių, juodgrūdžių, asafetidos (vietoj šio prieskonio galima įspausti skiltelę česnako)
- pagal skonį druskos ir masala prieskonių mišinio (arba vegetos)
Gaminimas
Šparagines pupeles nuplauti, nupjauti galiukus. Apvirti pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (apie 10 min.).
Kol pupelės verda, paruošti tešlą. Į dubenį suberti miltus ir prieskonius. Vandens pilti tiek, kad išeitų tokio skystumo tešla, kokia ruošiama lietiniams blynams.
Apvirtas pupeles nusunkti ir palaukti, kol nudžius. Tada merkti į tešlą ir apkepinti įkaitusiame aliejuje (kiekviena pusę kepinti apie 1 min). Apskrudusias šparagines pupeles sudėti ant popierinių rankšluosčių, kad šie sugertų riebalų perteklių.
Žalios Genties įspūdžiai
Skaniausia valgyti kaip karštą ar bent šiltą užkandį, kol šparaginės pupelės nepraradusios traškumo.