Šiandien dariau reviziją telefone trindama įvairaus plauko failiukus. Viename iš jų buvo išsaugota sesers rekomendacija išsikepti sluoksniuotos tešlos pyragėlių, kuriems kaip įdaras tinka kone viskas: grybai, daržovės, saldainiai, uogienė, šokoladinis kremas ar pats šokoladas. Toptelėjo mintis, kad šaldiklyje jau kurį laiką guli pakuotė sluoksniuotos tešlos. Taigi panaudojau pagal paskirtį ir rezultatas tikrai nudžiugino – pyragėlius pagaminti žiauriai paprasta, o skonis tikrai nenuvylė + yra galimybė improvizuoti. Tiesa, sąžiningumo dėlei pridursiu, kad bent jau mano pirktoje sluoksniuotoje tešloje yra ne vienas E priedas – tokia jau tinginystės kaina.
Ingredientai:
- 500 g sluoksniuotos tešlos
- įdarams: apvirti šaldyti grybai, slyvienė, bananas
- kiaušinis (vegan error; šis ingredientas nebūtinas)
Gaminimas
Tešlą išimam iš šaldiklio ir kuriam laikui paliekam, kad atitirptų.
Tešlos gabalėlius pjaunam per pusę kvadratais. Ant jų dedam įdarus ir užlenkiam tešlą, kad būtų trikampiukai. Kraštelius užspaudžiam šakute. Šį kartą šešis pyragėlius dariau su atšildytais ir su prieskoniais pakepintais grybais. Tris – su slyviene. Dar tris – su riekelėmis pjaustytu bananu.
Pyragėlius dėjau ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Viršų aptepiau kiaušinio plakiniu (tai nebūtina, o ateity galvoju pasidomėti veganiškomis alternatyvomis, įtariu, kad gali tikti malti linų sėmenys su vandeniu).
Pyragėlius dedam į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepam 35 min.