Rugstyniu sriuba zalia gentis

Vaikystę primenanti rūgštynių sriuba

Kartais susimąstau, kad jaučiu nostalgiją paprastoms, vaikystėje valgytoms sriuboms. Jos man kur kas skanesnės ir kvapnesnės nei įmantrios. Šį kartą po ilgos pertraukos verdu rūgštynių sriubą! Beje, iki šiol nebuvau virusi rūgštynių sriubos su miltais, pasirodo, jie suteikia sriubai tirštumo.

Ingredientai

  • 300 ml indelis rūgštynių
  • 3 bulvės
  • morka
  • svogūnas
  • šiek tiek petražolių
  • 40 g sviesto arba šiek tiek aliejaus
  • 2 šaukštai miltų
  • kubelis daržovių sultinio
  • šiek tiek maltų juodųjų pipirų ir druskos
  • riebaus kokosų pieno

Gaminimas

Nuskutam bulves, morką, nulupam svogūną. Pjaustom daržoves nedideliais gabaliukais. Sukapojam petražoles. Viską suberiam į puodą su ištirpusiu sviestu ar įkaitintu aliejumi, įdedam miltų. Maišant keletą minučių pakepiname, kol išputoja miltai.

Tuomet įpilam 1 l vandens, įdedam kubelį sultinio, įberiam maltų juodųjų pipirų, druskos. Verdam, kol pradės minkštėti daržovės.

Sudedam rūgštynes ir paverdam dar 2–3 minutes, kol daržovės bus visai minkštos.

Patiekiant sriubą pagardinam riebiu kokosų pienu.

Rugstyniu sriuba zalia gentis 1

Parašykite komentarą