Baobabu milteliai 10 zalia gentis

Riešutų ir sėklų užkandis su baobabų vaisių milteliais #AmritaPlanet

Tęsiu virtuvės eksperimentus su AMRITA PLANET asortimento įdomybėmis. Šį kartą mano dėmesio centre ekologiški baobabų vaisių milteliai, kurių iki šiol nebuvau ragavusi ir netgi girdėjusi. Jie yra maloniai rūgštaus skonio ir kaip tas rūgštokas skonis sufleruoja, šiame produkte gausu vitamino C, o taip pat kalcio, magnio, kalio, skaidulinių medžiagų.

Baobabų vaisių milteliais ketinu gardinti vaisių kokteilius, tačiau įdomu išbandyti ir ką nors neįprastesnio, pavyzdžiui, sveikus riešutų ir sėklų batonėlius, pagardintus šiuo supermaistu. Taigi – pradedam! :)

Ingredientai

  • 2 stiklinės migdolų (apie 500 ml)
  • 2/3 stiklinės auksinių linų sėmenų (apie 100 g)
  • 3 šaukštai baobabų vaisių miltelių
  • 5 šaukštai sirupo (agavų, klevų ar kokosų)
  • 2 šaukštai kokosų aliejaus
  • citrina

Gaminimas

Migdolus sutrinam kokteilinėje. Naudoju NutriBullet trintuvą, tad mala ne stambiais grumsteliais, bet praktiškai į miltus. Šiam gaminiui tinka abu malimo būdai – tiek gabaliukais, tiek beveik miltų konsistencijos migdolai. Masę sumaišom su linų sėmenimis.

Keptuvėje šiek tiek pakaitinam iš citrinos išspaustas sultis, sirupą ir baobabų miltelius. Reikalinga džemo konsistencijos masė (naudojau kokosų sirupą, kuris yra klampesnis nei agavų ar klevų, tad tirštą konsistenciją išgavau gan greit).

Pakaitintą masę pilam į migdolų ir auksinių linų sėmenų mišinį. Į masę atskirai įdedam iki skystumo pašildyto kokosų aliejaus. Gautą masę minkom ir formuojam rutuliukus ar mažus užkandžių batonėlius. Tuomet dedam per naktį į šaldytuvą arba valandai į šaldiklį.

Baobabu milteliai 1 zalia gentis

Baobabu milteliai 2 zalia gentis

Baobabu milteliai 3 zalia gentis

Baobabu milteliai 4 zalia gentis

Baobabu milteliai 5 zalia gentis

Baobabu milteliai 6 zalia gentis

Baobabu milteliai 7 zalia gentis

Baobabu milteliai 8 zalia gentis

Baobabu milteliai 9 zalia gentis

Parašykite komentarą