Kažkada jau esu kepusi blynus iš grikių miltų, taip pat iš kukurūzų ir avižų miltų. Visus kartus patyriau fiasko ir nusprendžiau, kad blynai be glitimo yra neišvengiamai sausi, trapūs ir nepurūs.
Pasirodo, labai klydau! Tai supratau bebandydama EKOFRISA ekologiškus produktus, šiuo atveju – ekologiškus grikių miltus.
Blynų be glitimo eksperimentas šį kartą baigėsi tuo, kad mėgavausi neįtikėtinai puriais ir minkštais grikių blynais!
Visgi įspėju dėl skonio – šie blynai skonio receptoriams nėra tradiciniai, nes juntamas tarsi lengvas kartumo poskonis. Mudviem su draugu blynų skonis bei poskonis patiko, tad vieningai nusprendėm, kad šiuos blynus kepsim ir ateityje.
Ingredientai
- 200 ml grikių miltų
- 200 ml migdolų pieno
- prinokęs bananas
- šaukštas agavų sirupo
- 2 šaukštai čija miltų
- šaukštelis sodos
- šaukštelis kepimo miltelių
- žiupsnelis nerafinuotos druskos
- šiek tiek aliejaus kepimui
- uogienės, bananų ir/ar kitų pagardų
Gaminimas
Dubenyje sumaišom sausus produktus: grikių miltus, čija miltus, sodą, kepimo miltelius, druską.
Tada įmaišom trintą bananą, migdolų pieną, agavų sirupą. Išeina tiršta, puri tešla.
Kepam blynus ant vidutinės kaitros, kol paviršius įgauna tamsiai rudą spalvą (kadangi grikių miltai tamsūs, iškepę blynai taip pat neįprastai tamsios spalvos).
Dar šiltus pampučkėlius patiekiam su uogiene, pjaustytais bananais ar kitais priedais.
Pastabos
Čija miltus galima pasigaminti ir namuose – tiesiog sumalant čija sėklytes. Kaip alternatyvą galima naudoti smulkintus linų sėmenis, tačiau nesu tikra, ar ir šiuo atveju blynai bus tokie pat purūs.
Vietoj migdolų pieno galima naudoti kitą mėgstamą.