Vegetariskas plovas. zalia gentis.

Plovas su sojų faršu

Šis vegetariškas plovas man asmeniškai yra ne tik sotus, bet ir skanus patiekalas (be to, paprastai pagaminamas). Į ką galbūt verta atkreipti dėmesį – kai kurie sojos padažai būna labai sūrūs, tad papildomai berti druskos į patiekalą nebereikia. Tačiau kiti prieskoniai yra itin svarbus ingredientas, nes be jų sojos faršas+morkos būna gana saldaus skonio. Beje, į šį patiekalą dar labai tinka įmaišyti pakepintų pievagrybių.

Ingredientai:

  • 150–200 g ryžių (naudoju ruduosius ilgagrūdžius)
  • 40–50 g sojos faršo
  • morka
  • 3–4 šaukštai pomidorų padažo
  • 3–4 šaukštai tamsaus sojų padažo arba šaukštelis miso pastos
  • 3–4 šaukštai aliejaus
  • žiupsnis druskos
  • šiek tiek prieskonių: druskos, maltų juodųjų pipirų, kario, kalendrų
  • keletas raugintų agurkų arba kitų priedų

Gaminimas

Ryžius išvirti ir atidėti.

Morką sutarkuoti kuo smulkesne tarka ir kartu su sojos faršu (nemirkytu) berti į keptuvę. Užpilti aliejumi, sojos padažu ir maišant kelias minutes pakepinti. Įberti druskos, prieskonių. Sojos faršas turi gerai susimaišyti su morkomis, aliejumi ir sojų padažu, kad permirktų. Jeigu vietoj sojų padažo naudojama miso pasta, ją reikėtų ištirpinti dviejuose šaukštuose karšto vandens.

Tada į keptuvę suberti virtus ryžius ir viską gerai išmaišyti. Jeigu reikia, įpilti daugiau aliejaus, kad nesviltų. Maišant kepinti dar keletą minučių. Galiausiai įdėti pomidorų padažo ir dar kartą išmaišyti.

Patiekti su raugintais agurkais ar kuo patinka.

Parašykite komentarą