Ingredientai:
- 400–500 g žiedinio kopūsto
- 70–80 g tofu
- 100 ml kokosų grietinėlės
- svogūnas
- 1 l vandens
- 2 kubeliai daržovių sultinio
- 3 šaukštai bulvių krakmolo
- šaukštas aliejaus
- skiltelė česnako
- druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Žiedinį kopūstą nuplauti ir išskaidyti žiedynėliais. Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti.
Į puodą įpilti šaukštą aliejaus ir jame 1–2 min. pakepinti susmulkintą svogūną. Tada įpilti 1 l vandens, sumesti daržovių sultinio kubelius ir žiedinio kopūsto gabalėlius. Užvirinti, sumažinti liepsną ir virti apie 10 min., kol suminkštės žiedinio kopūsto gabalėliai.
Suberti stambiai tarkuotą tofu sūrį, įspausti skiltelę česnako ir išmaišyti. Į kokosų grietinėlę įdėti tris šaukštus krakmolo, išmaišyti ir supilti į sriubą.Viską dar kartą išmaišyti ir pavirti dar 4–5 min. Pabaigoje įberti druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Žalios Genties įspūdžiai
Nepameluosiu sakydama, jog neatsimenu, kada valgiau tokią skanią sriubą. Tikrai gaminsiu vėl!