Ingredientai:
- 2 stiklinės po 200 ml raudonųjų lęšių
- 2 morkos
- didelis svogūnas
- raudona saldžioji paprika
- 5-6 pomidorai
- 2 šaukštai aliejaus
- 2 skiltelės česnako
- daržovių sultinio kubelis
- 1.5 l vandens
- druskos, maltų juodųjų ir kvapniųjų pipirų pagal skonį
- šiek tiek kokosų grietinėlės
Gaminimas
Smulkiais gabaliukais supjaustyti morkas, kiek stambesniais – svogūną ir papriką. Pomidorus kelioms sekundėms pamerkti į verdantį vandenį, išėmus nulupti žievelę ir supjaustyti gana stambiais gabalais. Į puodą įpilti aliejaus, palaukti kol sušils ir sudėti smulkintas daržoves. 1-2 min. maišant pakepinti. Raudonuosius lęšius keletą kartų perplauti vėsiu vandeniu ir suberti į puodą, kur kepa daržovės. Tada įpilti 1.5 vandens, įdėti sultinio kubelį, suberti smulkiai kapotas česnako skilteles, įberti druskos ir prieskonių. Sriubą virti apie 25-30 min. ant lėtos ugnies. Patiekiant į sriubą įpilu kokosų grietinėlės.
Žalios Genties įspūdžiai
Vaizdu nepavyko perteikti skonio, kuris tiesiog fantastiškas, nors virdama dvejojau, ar sriuba bus apskritai valgoma :)