Ingredientai:
- 150-200 g sezamų sėklų
- 1 l vandens
- truputis agavų sirupo (pasirinktinai)
Gaminimas
Sezamų sėklas užpilti šaltu vandeniu ir palikti per naktį. Ryte perplauti ir suberti į blenderį. Užpilti vandeniu ir trinti, kol sėklos pavirs košele, o vanduo įgaus intensyvią baltą spalvą. Tada sezamų pieną nukošti ir, jeigu norisi, pasaldinti.
Žalios Genties įspūdžiai
Sezamų pienas labai išraiškingo skonio, visiškai nesinorėjo saldinti. Spalva tokia intensyviai balta, kad atrodo kaip gyvūninės kilmės. Antrą dieną sezamų pieno paviršiuje buvo susidariusi lyg grietinėlė, tad prieš naudojant reikėjo suplakti. Vienintelis naminio augalinio pieno trūkumas – prarūgsta greičiau nei pirktinis :)