Veganiski ledai

Naminiai ledai

Ingredientai

  • 5 bananai
  • 4 kiviai
  • 4 džiovintos datulės
  • truputis riešutų chalvos

Gaminimas

Bananus ir kivius nulupti, sudėti į maišelį ir 6–8 valandoms palikti šaldymo kameroje.

Į blenderį sudėti šaldytus vaisius ir datules (prieš tai visai ok labai trumpam pamerkti jas į šiltą vandenį, kad suminkštėtų). Viską sutrinti.

Ledų masę sudėti į indą. Įberti stambiai tarkuotos chalvos ir išmaišyti (arba ne).

Valgyti iš karto arba dar palaikyti šaldymo kameroje: po dar kelių valandų palaikymo radau kreminius ledus, po nakties – vaisinį šerbetą.

 

Žalios Genties įspūdžiai

Visiškai paprastas, pigus ir labai skanus reikalas! Išeiga – pilnas kibirėlis nuo palmių ghee (tai koks 1 litras +). Va, dar manau, kad kitą kartą vietoj riešutų chalvos bus įdomu pabandyti įdėt mėtų lapelių.

Keletas netikėtų idėjų. Prisijunk prie diskusijos!

  1. Mano šeimyna tai visai paprastus mėgsta – bananai, migdolų pienuko truputi ir raw kakavos drožlių – tai kol neatsibdo, kas vakarą kabinom :) O štai Irminos versija atrodo dar gardesnė ;)
    Bandysime :) dėkuij ;)

Parašykite komentarą