Grybu sriuba zalia gentis

Miško grybų sriuba su daržovėmis

Iš naujo atradusi grybavimo džiaugsmą, rudenį prisišaldžiau nemažai grybų. Įpusėjus žiemai, toptelėjo mintis, kad metas išjudinti šaldytų miško gėrybių atsargas, taigi imuosi virti šią tobulo skonio sriubą.

  • 200 g apvirtų šaldytų grybų
  • 3 bulvės
  • morka
  • svogūnas
  • 25 g sviesto arba šiek tiek aliejaus
  • šaukštas miltų
  • kubelis sultinio
  • šiek tiek prieskonių: druskos, maltų juodųjų pipirų, kario
  • šiek tiek riebaus kokosų pieno

Gaminimas

Bulves ir morką nuskutame, svogūną nulupame, supjaustome nedideliais gabaliukais. Dedame į puodą su ištirpintu sviestu. Įberiam šaukštą miltų. Maišant pakepinam, kol išputos miltai.

Įpilam 1 l vandens, įmetam kubelį sultinio, įberiam prieskonių ir verdam apie 10 min. nuo užvirimo Tada suberiam atitirpintus grybus ir dar paverdam, kol pilnai suminkštės daržovės.

Patiekiant pagardinam kokosų pienu.

Grybu sriuba zalia gentis

Parašykite komentarą