Ingredientai:
- 3-4 bulvės
- nedidelė cukinija
- morka
- pomidorai (ar kiti priedai)
- po žiupsnį druskos, maltų kvapiųjų pipirų, kitų mėgstamų prieskonių
- aliejaus kepti
Gaminimas
Bulves, cukiniją ir morką sutarkuoti į atskirus indus. Į įkaitiną aliejų suberti tarkuotas bulves ir morką, ant mažos liepsnos pakepus ~10 min., suberti ir cukiniją. Toliau kepti, kol daržovės pilnai suminkštės. Įberti druskos, maltų kvapiųjų pipirų, kitų prieskonių (naudojau rytietiškų prieskonių mišinį). Labai skanu patiekti su pomidorais.
Žalios Genties įspūdžiai
Iš vaikystės žinomas klasikinis variantas – sutarkuotos ir keptuvėje iškeptos bulvės (kitaip sakant, nei kugelis, nei bulviniai blynai). Bandymas kepti kartu su tarkuota morka ir cukinija maloniai nustebino.