Nors šis pavasaris įsibėgėja lėtai, tačiau tai nėra priežastis sėdėti namuose. Tad vieną darganotą pavasario savaitgalį čiupau termosą, rinkinį GGUNI DATES CACAO šokoladų ir leidausi į mišką. Žalias samanų kilimas tapo mano degustacinio pikniko vieta.
Tik, kas gi tie GGUNI DATES CACAO šokoladai? :) Tai yra itin aukštos kokybės šokoladai, gaminami Ispanijoje. Daug jaukumo prideda faktas, kad šokoladai gaminami rankomis, be to, tai yra šeimos verslas. Na, o toji šeima yra lietuviai! Štai, ką jie sako patys:
Mes esame lietuvių šeima, gyvenanti Ispanijoje.
Mūsų pagrindinė idėja yra gaminti Bean To Bar (nuo pupelės iki plytelės) šokoladą iš atrinktų skanių kakavos pupelių, saldinant jį tik datulėmis (arba kitais vaisiais) ir mažai apdirbant gamybos metu, kad išliktų naudingos maistinės kakavos pupelės medžiagos.
Kaip papildomas sudedamąsias dalis naudojame tik natūralius produktus: vanilės ankštį, šviežio apelsino žievelę, Ceilono cinamoną, pipirmėtės lapelius. Pakuojame į popierinę pakuotę, be plastiko ar aliuminio – stengiamės bent tokiu būdu pasirūpinti mūsų planeta, nes tai mums taip pat labai svarbu.
Guni Dates Cacao manūfaktūrėlė yra įsikūrusi gražiame, autentiškame ir jaukiame Altea miestelyje Alikantės provincijoje Ispanijoje.
Kviečiame jus visus prisijungti prie mūsų ir būti tais, kurie mėgaujasi mūsų šokoladu! Juo galite mėgautis visoje Lietuvoje, visoje Ispanijos ar kitur Europoje, taip pat ir JAV bei Kanadoje ar kitur pasaulyje! Jums tereikia užsisakyti!
Spauski čia: Gguni Dates Cacao parduotuvėlė
O dabar galime grįžti prie manosios išvykos į mišką ir ten vykusios šokoladų degustacijos. Jau žinom, kad GGUNI DATES CACAO šokoladai yra sveiki, o pakuotės kuriamos paisant tvarumo. Skirtumą lengvai pastebi ir akys, ir skonio receptoriai.
Pamatyti šokoladą kartoninėje pakuotėje – nieko pernelyg neįprasto. Tačiau nuėmus viršutinę pakuotę įprastai pasitinka aliuminio folijos lakštelis, o šie šokoladai ilsisi ant kepimo popierių primenančio lakštelio. Išpakuojant vieną šokoladą po kito, akys pastebi, kad būdingas skirtingas plytelių raštas. Na, bet ką čia tie šokolado plytelių raštai, kai svarbiausia skonis?! O skonis – kitoks nei įprastai ragaujamų šokoladų. Sodrus, su aiškiai juntama prieskonių ir džiovintų vaisių išraiška.
Paragavau po kąsnelį šių rūšių šokoladų:
- be priedų, saldintą datulėmis (85 % kakavos);
- su cinamonu, saldintą datulėmis (65 % kakavos);
- su mėtomis, saldintą datulėmis(65 % kakavos);
- su mėtomis, džiovintos juodųjų serbentų ir obuolių tyrės gabaliukais; saltintą datulėmis (52 % kakavos);
- su apelsinų žievelėmis, džiovintos šaltalankių ir obuolių tyrės gabaliukais, saldintą datulėmis (52 % kakavos).
Mano asmeniniais nenugalimais favoritais tapo šokoladas su mėtomis, o antrasis – su mėtomis bei džiovintos juodųjų serbentų ir obuolių tyrės gabaliukais. Nepasakyčiau, kad iki šiol save laikiau didele mėtinių šokoladų gerbėja, tačiau GGUNI DATES CACAO skonis mane papirko. Tiesa, antrajame mane sužavėjo būtent vaisių tyrės gabaliukai, o mėtos stipriai nepajutau. Mėta karaliavo ir dominavo pirmajame šokolade, kuriam daugiau jokių priedų nė nereikia :)
Beje, kai jau prisėdau pasidalinti nuotraukos ir aprašyti šokoladus tinklaraštyje, vėl vyksta maža degustacija. Ir vėl pastebiu, kad šokoladai labai sotūs – keli kąsneliai ir baigta. Manau, kad tikrai daug lemia natūrali sudėtis, dėka kurios laiku ateina sotumas ir pasitenkinimas. Nėra priedų, kurie mus akimirksniu paverčia bedugnėmis, į kurias nepastebimai gali sukristi visa šokolado plyta.
Primenu, kad šie šokoladai:
- mažiau apdoroti, kad išsaugotų daugiau kakavos pupelių maistinių savybių;
- be pridėtinio cukraus – vietoj jo pasitelkiamos datulės;
- be pieno ar kitų gyvūninės kilmės ingredientų;
- be dirbtinių kvapiklių, be skonines savybes suteikiančių ar sustiprinančių priedų, be emulsiklių ar kitų dirbtinių priedų;
- be riešutų ir glitimo;
- be aliuminio ar plastiko pakuotėse – jos gaminamos tik iš popieriaus.
Galiausiai, dar šiek tiek aktualios informacijos smaližiams – Gguni Dates Cacao parduotuvėlėje galima įsigyti ir grynųjų medžiagų – kakavos masės ar datulių miltų, kurie garantuos jaukius šokoladinių gėrimų vakarus ir gardžius desertus.
Šiam kartui tiek – iki kito susiskanavimo!