Veganiskas zuikis zalia gentis

Dvigubai netikras veganiškas zuikis

Šis gaminys – vienas geriausių ir sočiausių atradimų, praverčiančių ruošiantis pietų dėžutes į darbą. Kartais gaminu iš karto dvigubą kiekį, tuomet netikro veganiško zuikio su garnyru užtenka beveik visai darbo savaitei man ir draugui.

Ingredientai

  • 200 ml lęšių + 500 ml vandens
  • 3 šaukštai linų sėmenų + 9 šaukštai vandens
  • 2 morkos
  • saldi raudona paprika
  • svogūnas
  • 1/2 saliero stiebo
  • 250 ml avižinių dribsnių
  • 250 ml pomidorų padažo
  • šiek tiek aliejaus kepti
  • šiek tiek prieskonių: druskos, maltų juodųjų pipirų, kario

Gaminimas

Lęšius išverdam pasūdytame vandenyje (dažniausiai naudoju tamsiai žalius lęšius (tinka ir raudoni), kurie išverda per 15 min; jie sukrenta ir tinka zuikio konsistencijai labiau nei verdantys apie 40 min.). 3/4 išvirtų lęšių kiekio sutrinam smulkintuvu.

Linų sėmenis beriam į smulkintuvą/kokteilinę ir sutrinam. Tuomet beriam į puodelį ir užpilam 9 šaukštus vandens. Išmaišom ir paliekam išbrinkti.

Nuskutam ir stambiai sutarkuojam morkas. Papriką smulkiai supjaustom išėmus sėklalizdžius. Nulupam ir smulkiai sukapojam svogūną. Smulkiai supjaustom salierą. Viską pakepinam, kol suminkštės, įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Kepant į įberiam druskos, maltų juodųjų pipirų, kario.

100 ml sausų avižinių dribsnių sutrinam smulkintuvu. Likusius 150 ml paliekam nesmulkintus.

Iki vienalytės konsistencijos išmaišom visus produktus: lęšius, išbrinkusius linų sėmenis, pakepintas daržoves, avižinius dribsnius.

Masę dedam į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir aptepam pomidorų padažu.

Kepam apie 40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.

Parašykite komentarą