Ingredientai:
- 2 gerai prinokę avokadai
- 1/2 žaliosios citrinos
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
- žiupsnelis asafetidos (arba 1/2 svogūno + šiek tiek svogūnų laiškų)
- žiupsnelis kalendrų
- 1/2 aitriosios paprikos
- pomidoras (nebūtina)
Gaminimas
Avokadus nulupti, išimti kaulavaisius. Minkštimą sudėti į dubenėlį ir sutrinti šakute. Nepersistengti – turi likti gumuliukų.
Į avokadų masę išspausti žaliosios citrinos sulčių, įberti druskos, maltų juodųjų pipirų, asafetidos, kalendrų. Tada įberti smulkiai kapotos aitriosios paprikos. Patartina berti pamažu, vis patikrinant patiekalo aštrumą.
Prieš patiekiant galima įpjaustyti pomidoro.
Patiekti su duona ar nachos (tortilijų traškučiais).
Žalios Genties įspūdžiai
Iš Meksikos kilęs patiekalas, kuriuo mėgavosi jau actekai. Labai gardu su juoda duona. Patarčiau valgyti šviežią, nes per naktį pabuvusi šaldytuve guacamole šiek tiek pakeičia konsistenciją ir, mano manymu, nukenčia skonis.
Si uztepele musu favorite. Su kukuruzu traskuciais tinka idealiai, net vaikai valgo. Megstame kartais tokius uzkandzius, dazniau savaitgaliais, kuomet visi susede ziurime animacini filma. Taip pat kartais issikepame picu ar uzsisakome sushi i namus