Ingredientai:
- 200 g avinžirnių
- svogūnas arba gabaliukas smulkinto kopūsto
- šluotelė petražolių
- keletas šaukštų žirnių miltų
- žiupsnelis kepimo miltelių
- prieskonių pagal skonį: kvapiosios ferulos (asafetidos), maltų kalendrų, maltų juodųjų pipirų
- aliejaus kepti/virti
Gaminimas
Avinžirnius užmerkti ir palikti per naktį (bent 8 val.)
Mirkytus avinžirnius sutrinti blenderiu, tada suberti smulkintą svogūną ir petražoles. Toliau trinti iki vientisos masės. Įberti žirnių miltų, kepimo miltelių, prieskonių ir gerai išmaišyti. (Pastaba. Kad ingredientus sutrinčiau, į blenderį teko įpilti šiek tiek vandens, o trinant masę pamaišyti. Įtariu, kad geriau naudoti maisto smulkintuvą – tada masė būtų mažiau sutrinta, grūdėta. Antrą kartą darydama pamiršau įdėti žirnių miltų, bet išėjo ne mažiau gardūs falafeliai.)
Iš išminkytos masės formuoti nedidelius skrituliukus ir virti aliejuje. (Pastaba. Taupydama aliejų, kepiau kaip kotletukus, t.y. apversdama, mažesniame aliejaus kiekyje. Norint dailių ir iš visų pusių apskrudusių falafelių, geriau kepti apsemtus aliejuje.)
Iškeptus falafelius dėti ant popierinių rankšluosčių, kad neliktų aliejaus pertekliaus.
Žalios Genties įspūdžiai
Labai gardus ir kvapnus patiekalas. Galima valgyti su salotomis, daržovėmis ar/ir įvairiais padažais. Tiesa, konsistencija visiškai kitokia palyginus su falafeliais, kuriuos valgiau „Baltuose drambliuose” (ten falafeliai grūdėtesni, traškesni).