Žirnių miltų dešra/paštetas

Ingredientai:

  • 200 ml tūrio stiklinė žirnių miltų
  • 500 ml vandens
  • 50 ml saulėgrąžų aliejaus
  • šaukštelis maltų kalendrų
  • po žiupsnį: druskos, maltų juodųjų pipirų, maltų muskatų, maltų žolelių mišinio
  • skiltelė česnako arba žiupsnis kvapiosios ferulos (asafetidos)
  • keletas šaukštų burokėlių sulčių (nebūtina)

Gaminimas

Žirnių miltus užpilti 250 ml šalto vandens ir išmaišyti.

Dar 250 ml vandens užvirinti. Tada į jį supilti žirnių miltų ir vandens mišinį. Suberti prieskonius, supilti aliejų, įpilti keletą šaukštų burokėlių sulčių, kad pseudo virtai dešrai suteiktų rožinę spalvą (neturiu sulčiaspaudės, tad įpilu šiek tiek burokėlių nuoviro – jo dažomasis poveikis silpnas).

Maišant virti apie 10 min., tada sudėti į formą suteikiantį indą. Atvėsusį gaminį išimti iš formos, pjaustyti riekelėmis ir naudoti sumuštiniams.

Žalios genties įspūdžiai

Pigus, sotus, gero skonio, lengvai paruošiamas gaminys.

Parašykite komentarą