Veganiški kibinai kibinučiai (kartą išsikepus, norisi kartot)

Kibinus iki šiol esu gaminusi tik kartą ir tam reikalui naudojau specialų tešlos ruošinį. Kibinai buvo skanūs, tačiau kitą kartą norėjosi gardžiai pagaminti pasitelkiant ne jau paruoštą mišinį, juolab, kad tame mišinyje buvo pieno miltelių. Taigi šį kartą skanučiai kibinai buvo iškepti be mišinio ir 100 %  veganiški! Įdarui pasirinkau morkas, tofu, svogūnus ir česnaką, tačiau galima improvizuoti, pavyzdžiui, naudoti grybus su svogūnais arba tofu, raugintus agurkus ir pomidorų padažą.

Ingredientai

Tešlai:

Įdarui:

  • 3 nedidelės morkos
  • 3 nedideli svogūnai
  • 100 g tofu
  • 2 skiltelės česnako
  • žiupsnis maltų pipirų mišinio
  • žiupsnis kario
  • šiek tiek aliejaus kepti
Gentiečių pamėgtas margarinas/sviestas ALSAN BIO iš nerafinuotų aliejų. Įsigyti galima www.veggo.lt. Atradus šį produktą, į trasą ilgokai keliavo PREZO kepyklėlės duona su linų sėmenimis, užtepta šiuo sviestu ir pagardinta VIOLIFE veganišku sūriu – tobula! :) Dabar, jau atsiragavus minėtų sumuštinių, ieškau išradingesnių panaudojimo būdų.
VALSOIA grietinė, kurią išbandyti rekomendavo Žalios Genties tinklaraščio skaitytoja Aurelija. Ačiū jai! Produktą įsigyti galima didesnėse IKI parduotuvėse. Beje, svarbu nesupainioti su VALSOIA bešamelio pažadu, kurio pakuotė yra labai panaši!

Gaminimas

Inde sumaišom 250 g miltų su cukrumi ir druska. Tada sudedam mažais gabaliukais pjaustytą sviestą ir trinam pirštais, kol susidarys drėgni trupiniai. Supilam veganišką grietinę ir išmaišom tešlą. Beriam likusius miltus ir išminkom tešlą – išeina minkšta, riebi ir nelimpanti prie paviršiaus. Dedam tešlą į šaldytuvą ir palaikom apie 30 min.

Kol tešla šaldytuve, pasiruošiam įdarą. Per burokinę tarką sutarkuojam morkas, smulkiai sukapojam svogūnus ir česnaką, pirštais sutrinam arba sutarkuojam tofu. Viską dedam į keptuvėje įkaitintą aliejų, įberiam šiek tiek maltų pipirų mišinio ir kario, išmaišom. Pamaišant kepinam ant vidutinės kaitros, kol suminkštės morkos.

Iš šaldytuvo išimtą tešlą plonai iškočiojam ir išspaudžiam apvalias norimo dydžio formeles kibinams (aš naudojau nedidelio puodo dangtį). Įdedam po maždaug du šaukštus įdaro ir užspaudžiam kraštelius. Man išėjo 10 kibinų. Dedam į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir pašaunam į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepam apie 25 min. Jeigu norisi, kad kibinai būtų traškūs, kepimo eigoje viršutinėje dalyje praduriam po skylutę – kad išgaruotų drėgmė.

Laba skanu patiekti su pomidorų padažu!

Kibinų gardumą įvertino ir pas gentiečius viešėjusi draugė Kristina.

Parašykite komentarą