Veganiški keksiukai su bananais ir šokoladu

Jau esu minėjusi, kad ilgokai nesinaudojau orkaitės privalumais. Taip jau nutiko, kad gyvendama su tėvais dar ne itin mėgau gaminti, o štai apsigyvenus savarankiškai, visuose keturiuose būstuose orkaitės nebuvo arba ji padoriai nefunkcionavo. Galiausiai, kaip juokauju, išpirkau karmą ir mano orkaitiniai eksperimentai pradėjo įsibėgėti :) Kalbant būtent apie keksiukus, kol kas esu išbandžiusi tik keletą rūšių. Mano skonio receptoriams šie yra net labai verti dėmesio! Kodėl? Išraiškingi, ne per saldūs, skanūs tiek šilti, tiek atšalę.

Ingredientai

  • 150 ml kukurūzų miltų
  • 50 ml kvietinių miltų (gali būti ir pilno grūdo)
  • 50 ml migdolų miltų
  • 50 ml kokosų miltų
  • 100 ml nerafinuoto rudojo cukraus
  • 1/2 šaukštelio nerafinuotos druskos
  • šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/4 šaukštelio sodos
  • 2 gerai prinokę bananai
  • šaukštelis vanilinio cukraus
  • 100 ml puodelio saulėgrąžų aliejaus
  • 200–220 ml migdolų pieno
  • 80 g juodojo šokolado
  • šiek tiek uogienės

Gaminimas

Inde sumaišom miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir sodą.

Kitame inde gerai sutrinam vieną bananą (antrojo dar prireiks netrinto!) ir sumaišom su vaniliniu cukrumi, saulėgrąžų aliejumi, migdolų pienu. Šią masę pilam į pirmąjį indą su biriais produktais ir viską išmaišom.

Į keksiukų formeles dedam po šaukštą tešlos, ant viršaus – po griežinėlį banano, pusę skiltelės juodojo šokolado ir pusę šaukštelio uogienės ar po uogą, jeigu uogienė netrinta. Ant viršaus dedam antrą sluoksnį tešlos. Iš šio tešlos kiekio išeina ~18 keksiukų.

Keksiukus dedam į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepam 20 min.

Pastabos

Su naudojamų miltų rūšimis galima improvizuoti, pvz., naudoti tik kukurūzų ir kvietinius. Nuo pasirinktų miltų rūšių ir proporcijų priklausys keksiukų tešlos konsistencija ir, iš dalies, skonis. Man skaniausias variantas buvo būtent su ingredientų sąraše paminėtomis keturiomis miltų rūšimis. Tešla atrodė kiek per sausa ir nepaslanki, bet sėkmingai iškepė ir skoniui nepakenkė. Jeigu norisi glotnesnės tešlos, vertėtų naudoti daugiau kvietinių miltų, kurie turi glitimo.

Vietoj migdolų pieno galima naudoti ir ryžių, sojų ar kitokį mėgstamą.

Renkantis uogienę, vėlgi galima improvizuoti, naudoti braškių, vyšnių, aviečių… Man skaniausias rezultatas buvo su vyšnių uogiene, nors truputį neramino, kad keksiukams gali suteikti rūgštumo, bet nerimas nepasiteisino :)

Parašykite komentarą