Pasakiškas obuolių pyragas (rekomenduojama skanauti dar šiltą)

Kol neišbandžiau šio obuolių pyrago, nesupratau, kodėl žmonės taip išprotėję dėl šio deserto. Nors sunku perteikti skaniojo pyrago vaizdą, tačiau populiariojo skanėsto magiją jau supratau. Šiltas, minkštas ir… su ledais. Niam!

Ingredientai

  • 1 kg obuolių
  • bananas
  • 175 g cukraus
  • 250 ml augalinio pieno
  • 300 g miltų
  • 125 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 1/2 citrinos
  • šaukštelis sodos
  • šaukštas cukraus
  • šaukštas cinamono

Gaminimas

Obuolius nulupam ir supjaustom skiltelėmis ar kubeliais. Beriam cukrų ir cinamoną, viską išmaišom ir atidedam.

Bananą sutrinam su cukrumi, beriam miltus, pilam augalinį pieną ir aliejų. Viską gerai išmaišom. Į atskirą indelį išspaudžiam citrinos sultis ir įberiam sodos. Išmaišom, supilam į tešlą ir vėl išmaišom.

2/3 tešlos pilam į kepimo indą, berti smulkintus obuolius, supilam likusią tešlą. Šaunam į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepam 30–35 min. su vėjeliu iš viršaus.

Keletas netikėtų idėjų. Prisijunk prie diskusijos!

  1. Pavadinimas atitinka skonį. Vakar kepto nebeliko, šiandien orkaitėje jau pašautas antras. :)
    Atvėsęs irgi labai gardus.

    1. Smagu skaityti! :) Jūsų komentaras įkvėpė mane pačią vėl išsikepti šį, jau senokai skanautą pyragą. Kaip tik ir visų produktų namuose yra :) Pastaruoju metu buvau užsikabinusi kepti pyragą su cukinijomis arba moliūgais, reiks ištaikyti progą ir įdėti receptą, nes taip pat labai vertas dėmesio :)

Parašykite komentarą