Traškūs šokoladiniai saldainiai

Ingredientai:

  • 100-120 ml šalto spaudimo nerafinuoto kokosų aliejaus
  • 80-100 g migdolų sviesto
  • 4-5 šaukštai kerobo (saldžiojo pupmedžio) miltelių
  • šaukštas kakavos miltelių
  • 2-3 šaukštai klevų sirupo
  • keletas lašų vanilės aromato
  • žiupsnelis vanilinio cukraus (geriausia – su vanilės ekstraktu sudėtyje)
  • žiupsnis nerafinuotos druskos
  • 50 g ryžių ar smulkių kukurūzų dribsnių (sausų pusryčių)

Gaminimas

Kokosų aliejų ištirpdyti (aš tiesiog įdėjau į puodelį, o jį – į dubenį su karštu vandeniu). Įdėti migdolų sviestą ir išmaišyti iki vientisos masės. Dėti kerobą, kakavą, pilti klevų sirupą, vanilės kvapą, berti vanilinį cukrų, nerafinuotą druską. Išmaišyti. Pabaigoje suberti traškius ryžių ar kukurūzų dribsnius ir dar kartą išmaišyti. Masę dėti į šaldymo indelį ir bent 20 min. laikyti šaldiklyje. Išėmus supjaustyti mažais gabaliukais.

Žalios genties įspūdžiai

Saldainiai traškūs, ne per saldūs. Labai sotūs – po dviejų gabaliukų daugiau nebesinori. Skaniausia – be jokios arbatos ar kito gėrimo. Vos paėmus pirštais, jaučiasi, kaip tirpsta kokosų aliejus.

Vietoj vanilės aromato ir vanilinio cukraus galima naudoti arbatinį šaukštelį vanilės ekstrakto. Vietoj klevų sirupo tiks ir agavų sirupas.

Kerobiniai saldainiai. Zalia gentis

 

Parašykite komentarą