Tofškėčiai (a.k.a varškėčiai)

Ingredientai:

  • 200 g tofu
  • 200 ml sojų pieno
  • 150 g kvietinių miltų
  • obuolys
  • šaukštas nerafinuoto cukraus
  • žiupsnis cinamono
  • žiupsnis malto muskato
  • žiupsnis kepimo miltelių
  • aliejaus kepti
  • vaisių tyrė / trintos uogos / kita (pasirinktinai)

Gaminimas

Į blenderį dėti tofu, pilti sojų pieną, berti cukrų, cinamoną, muskatą ir sutrinti iki vientisos masės. Į ją dėti nuluptą ir stambiai sutarkuotą obuolį, įberti miltų, kepimo miltelių. Išmaišyti, formuoti tofškėčius ir kepti įkaitusiame aliejuje.

Žalios Genties įspūdžiai

Tofškėčiai išėjo žiauriai purūs ir minkšti! Galima drąsiai ieškoti tešlos konsistencijos variacijų keičiant miltų kiekį. Beje, naudojau saldintą sojų pieną, tad ir su šaukštu cukraus saldumas buvo labiau nei pakankamas.

Parašykite komentarą