Švelnus avinžirnių humusas

Ingredientai:

  • 230-250 g avinžirnių
  • 150 ml avinžirnių nuoviro
  • 3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
  • 2-3 šaukštai šviesios tahini pastos
  • 2 šaukštai citrinų sulčių
  • skiltelė česnako
  • 1/2 šaukštelio maltų kalendrų
  • 1/2 šaukštelio nerafinuotos druskos
  • žiupsnelis aitriosios paprikos (čili) miltelių

Gaminimas

Avinžirnius užmerkti ir palikti 12-18 val. Tuomet perplauti ir ant lėtos ugnies virti apie 40 min. Išvirusius avinžirnius sudėti į blenderį, įpilti ir 150 ml avinžirnių nuoviro, citrinų sulčių, berti kapotą česnako skiltelę, prieskonius, įdėti tahini. Viską trinti iki vientisos masės. Opa, viskas!

Žalios Genties įspūdžiai

Kažkada jau esu gaminusi humusą. Tąkart rastame recepte buvo įsivėlusi klaida (nurodytas gerokai didesnis citrinų sulčių kiekis), taip pat pati skrudinau sezamų sėklas. Išėjo gana rūgštus ir ne itin malonaus skonio užtepas, kurio net nesuvalgiau. Pirktinis humusas irgi nepaliko įspūdžio, pasirodė per riebus, sprangus. Visgi dabar nusprendžiau pasigaminti namuose dar kartą. Išėjo tobulas mano skoniui humusas – labai švelnus, ne per riebus.

Parašykite komentarą