Šparaginės pupelės tešloje

Ingredientai:

  • 250–300 g šparaginių pupelių
  • 50 g kvietinių miltų
  • 50 g žirnių miltų
  • 100–150 ml vandens
  • aliejaus kepti
  • po žiupsnį prieskonių: ciberžolių, juodgrūdžių, asafetidos (vietoj šio prieskonio galima įspausti skiltelę česnako)
  • pagal skonį druskos ir masala prieskonių mišinio (arba vegetos)

Gaminimas

Šparagines pupeles nuplauti, nupjauti galiukus. Apvirti pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (apie 10 min.).

Kol pupelės verda, paruošti tešlą. Į dubenį suberti miltus ir prieskonius. Vandens pilti tiek, kad išeitų tokio skystumo tešla, kokia ruošiama lietiniams blynams.

Apvirtas pupeles nusunkti ir palaukti, kol nudžius. Tada merkti į tešlą ir apkepinti įkaitusiame aliejuje (kiekviena pusę kepinti apie 1 min). Apskrudusias šparagines pupeles sudėti ant popierinių rankšluosčių, kad šie sugertų riebalų perteklių.

Žalios Genties įspūdžiai

Skaniausia valgyti kaip karštą ar bent šiltą užkandį, kol šparaginės pupelės nepraradusios traškumo.

Parašykite komentarą