Sorų košė su baltuoju ridiku ir salierų stiebais

Ingredientai:

  • 100–150 g sorų kruopų
  • gabaliukas baltojo ridiko
  • 1/2-1 saliero stiebas
  • pomidoras
  • 1-2 šaukšteliai aliejaus
  • po žiupsnį: druskos, maltų kvapiųjų pipirų

Gaminimas

Sorų kruopas keletą kartų perplauti vandeniu, kad išvirus nesijaustų kartumo. Suberti į verdantį vandenį ir virti ant lėtos ugnies apie 6 min. Tada sudėti smulkiai tarkuotą baltąjį ridiką, riekelėmis pjaustytą salierą, įberti druskos ir maltų kvapiųjų pipirų. Išmaišyti ir pavirti dar 4 min. Tada įpilti šiek tiek aliejaus, išmaišyti, uždengti. Puodą apgaubti rankšluosčiu ir palikti 5-10 min. pabrinkti. Košę patiekti su smulkintu pomidoru.

Žalios Genties įspūdžiai

Salierų stiebai – ne kiekvienam skanus produktas, bet manau, kad košė skani būtų ir be jo. Beje, nežinau, ar nuo kažkurio vieno produkto, ar nuo jų mišinio, tačiau košė kvepėjo grybais :)

Parašykite komentarą