„Sojalita“ tofu

Produktas:  Sojalita tofu (150 g), pagaminta Lietuvoje.

Rūšys: natūralus, su prieskoniais, su jūros kopūstais, su kmynais. Dar yra salotoms. Pastarasis stiklainiuke, su aliejumi ir prieskoniais.

Kaina, prekybos vietos: 0.91 €, PC Rimi.

Sudedamosios dalys: vanduo, sojų pupelės, kietikliai: kalcio sulfatas ir kalcio chloridas + jūros kopūstai ar kiti priedai, priklausomai nuo rūšies. Tofu su prieskoniais sudėtyje yra ir rūgštingumą reguliuojančios medžiagos citrinų rūgšties. Be cholesterolio ir laktozės.

Energinė ir maistinė vertė 100 g:

Energinė vertė 303 kcal
Baltymai 23 g
Angliavandeniai 53.3 g
Riebalai 1.2 g
Kalcis 0.02 g (25% RPN).

Žalios Genties įspūdžiai

Nesu didelė sojų produktų gerbėja dėl GMO, tačiau šiuo atveju vadovaujuosi nuostata, kad svarbiausia neperlenkti lazdos ir vartoti sojų produktus saikingai. Kalbant apie skonį, pirmą kartą paragavus tofu, produktas nepaliko didelio įspūdžio, nes skonis atrodė pernelyg prėskas. Nuomonė pasikeitė, kai pradėjau improvizuoti: dėti į salotas, supjausčius riekelėmis pakepinti ir tik tuomet naudoti kaip sumuštinių sudedamąją dalį, įtarkuoti į sriubą.

Keletas netikėtų idėjų. Prisijunk prie diskusijos!

  1. GMO? Nuo kada Lietuvoj jau galima prekiauti neženklintais genetiškai modifikuotais produktais?

    1. O kur parašiau, kad jau galima? Turėjau minty tuos <0.9%, kuriems esant nebūtina ženklinti produktą.

  2. Naudoju į salotas taipogi, nes kietojo tofu alternatyvų kol kas kitų nelabai ir randu. Tiesa, atsiradus Veggo shop’ui situacija pagerėjo šiuo klausimu.

    1. Labai tikėtina – girdėjau, kad buvo klaidų įsivėlę jų etiketėse, o įrašas jau senas, tad greičiausiai atsinaujino informaciją ant pakuočių :)

Parašykite komentarą