Veg plovas

Ingredientai:

  • 150–200 g ryžių (naudojau ruduosius)
  • 40–50 g sojos faršo
  • nedidelė morka
  • 3-4 šaukštai pomidorų padažo
  • 3-4 šaukštai tamsaus sojų padažo
  • 3-4 šaukštai aliejaus
  • žiupsnis druskos
  • mėgstamų prieskonių pagal skonį (naudojau rytietiškų prieskonių mišinį)
  • keletas raugintų agurkų arba kitų priedų

Gaminimas

Ryžius išvirti ir atidėti.

Morką sutarkuoti kuo smulkesne tarka ir kartu su sojos faršu (nemirkytu) berti į keptuvę. Užpilti aliejumi, sojos padažu ir maišant kelias minutes pakepinti. Įberti druskos, mėgstamų prieskonių. Sojos faršas turi gerai susimaišyti su morkomis, aliejumi ir sojos padažu, kad permirktų.

Tada į keptuvę suberti virtus ryžius ir viską gerai išmaišyti. Jeigu reikia, įpilti daugiau aliejaus, kad nesviltų. Maišant kepinti dar keletą minučių. Galiausiai įdėti pomidorų padažo ir dar kartą išmaišyti.

Patiekti su raugintais agurkais ar kuo patinka.

Žalios Genties įspūdžiai

Man asmeniškai labai sotus ir skanus patiekalas (ir dar paprastai pagaminamas). Į ką galbūt verta atkreipti dėmesį – kai kurie sojos padažai būna labai sūrūs, tad papildomai berti druskos į patiekalą nebereikia. Tačiau kiti prieskoniai yra itin svarbus ingredientas, nes be jų sojos faršas+morkos būna gana saldaus skonio.

Parašykite komentarą