Pieniškas prieskonių gėrimas (stipriam imunitetui)

Mano kelionė į vegetarizmo/veganizmo pasaulį prasidėjo nuo domėjimosi ajurveda, Vedų kultūra, joga. Ilgainiui indiškų vėjų persisotinau ir ėmiau aktyviau domėtis kitų kraštų paveldu. Visgi kartais gera grįžti prie Indijos; šį kartą – prie indiškų prieskonių ir sveikatinančių gėrimų.

Ingredientai

  • 350 ml nesaldinto augalinio pieno
  • 150 ml vandens
  • 1 cm imbiero gumbo gabaliuko
  • 1/2 šaukštelio maltų ciberžolių
  • 1/2 šaukštelio malto cinamono
  • 1/3 šaukštelio maltų kardamonų
  • 1/3 šaukštelio maltų kalendrų
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • 1/2 šaukšto nerafinuoto cukraus ar medaus

Gaminimas

Augalinį pieną ir vandenį pilam į metalinį indą. Įberiam smulkinto imbiero, suberiam prieskonius. Ant lėtos ugnies verdam 4–5 min. Prieš patiekiant nukošiam ir pasaldinam nerafinuotu ruduoju cukrumi, agavų sirupu ar medumi.

P. S. Naudojant ryžių pieną, saldumo visiškai pakanka ir nededant cukraus ar kito saldiklio.

Parašykite komentarą