Obuolių sulčių ir kmynų gėrimas (nauja – tai pamiršta sena)

Vis prisimenu vasarą Trakų kibininėje ragautą kmynų ir obuolių sulčių gėrimą. Kvepia tradicijomis, paprastumu ir… poreikiu pasigaminti pačiai.

Galiausiai, kamuojama nostalgijos, šiam reikalui prisiruošiau :) Įsigijau NAMINĖS SULTYS spaudžiamų natūralių obuolių sulčių. Šios sultys 100 % grynos, spaustos mechaniniu būdu, neskaidrintos, pasterizuotos ir labai skanios! Įprastai perku obuolių sultis su priedais, pavyzdžiui, obuolių + braškių sultis.

Na, bet grįžkim prie gėrimo recepto.

Ingredientai

  • 1 l obuolių sulčių
  • kupinas šaukštelis kmynų
  • 750 ml vandens
  • šaukštas cukraus

Gaminimas

Į puodą pilam vandenį, beriam kmynus ir cukrų. Palaukiam kol užvirs, primažinam ugnį ir verdam dar 4–5 min.

Išvirtą gėrimą nukošiam ir sumaišom su obuolių sultimis. Viskas!

Tiesa, gaminimo eigoje gali praversti improvizavimas. Jeigu naudojamos obuolių sultys labai rūgščios, patarčiau dėti šiek tiek daugiau cukraus. Jei norisi itin ryškaus kmynų poskonio, jų galima naudoti taip pat daugiau. Dar gėrimą galima pagardinti šlakeliu citrinų sulčių ir/ar medumi.

Keletas netikėtų idėjų. Prisijunk prie diskusijos!

  1. Labai rekomenduoju kartu su kmynais įdėti ir mėtų ar melisos, priduoda labai gaivų ir naujovišką poskonį. 🙂

Parašykite komentarą