Neįtikėtinai gardi raudonųjų lęšių ir daržovių sriuba

Ingredientai:

  • dvi stiklinės po 200 ml raudonųjų lęšių
  • 2 morkos
  • didelis svogūnas
  • raudona saldžioji paprika
  • 5-6 pomidorai
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • daržovių sultinio kubelis
  • 1.5 l vandens
  • druskos, maltų juodųjų ir kvapniųjų pipirų pagal skonį
  • šlakelis augalinio pieno (nebūtina)

Gaminimas

Smulkiais gabaliukais supjaustyti morkas, kiek stambesniais – svogūną ir papriką. Pomidorus kelioms sekundėms pamerkti į verdantį vandenį, išėmus nulupti žievelę ir supjaustyti gana stambiais gabalais. Į puodą įpilti aliejaus, palaukti kol sušils ir sudėti smulkintas daržoves. 1-2 min. maišant pakepinti. Raudonuosius lęšius keletą kartų perplauti vėsiu vandeniu ir suberti į puodą, kur kepa daržovės. Tada įpilti 1.5 vandens, įdėti sultinio kubelį, suberti smulkiai kapotas česnako skilteles, įberti druskos ir prieskonių. Sriubą virti apie 25-30 min. ant lėtos ugnies. Patiekiant į sriubą galima įpilti šiek tiek augalinio pieno.

Žalios Genties įspūdžiai

Vaizdu nepavyko perteikti skonio, kuris tiesiog fantastiškas, nors virdama dvejojau, ar sriuba bus apskritai valgoma :)

Parašykite komentarą