Nealkoholiniai imbieriniai „Močiutės“ gėrimai: kokteiliams, arbatai, improvizacijoms

Sunkiai įsivaizduoju savo gyvenimą be įvairaus plauko improvizacijų ir eksperimentų. Tiesiog būtina vis kažką naujo išbandyti, paragauti, paskaityti, patirti, kitaip praplėsti akiratį ir suvokimą.

Šį kartą mano dėmesys krypsta į eksperimentus pasitelkiant „Močiutės“ nealkoholinius gėrimus: saldų ir aštrų nealkoholinius vynus bei punšą. Šie gėrimai turi lietuviškas etiketes, tačiau iš tiesų yra gaminami Jungtinėje Karalystėje, „Gran Stead’s Ginger Co“ įmonėje. Saldusis gėrimo variantas gaminamas pagal 150 metų senumo šiaurietišką receptą. Šiam gėrimui būdinga tamsi spalva, subtilus karamelinis skonis. Aštrusis variantas – skaidrios spalvos, ugningo skonio, turintis 40% mažiau cukraus nei saldusis, ypač tinkantis gaminant kokteilius. Punšas – tarpinio aštrumo variantas, paruoštas iš karto su apelsinų sultimis ir egzotiškais prieskoniais.

Gėrimai tinka vegetarams ir veganams. Sudėtyje nėra glitimo. Pagaminti be sintetinių konservantų.

Gamintojas rekomenduoja gerti imbierinius gėrimus karštus norint sušilti, profilaktikai prieš peršalimą ar jau peršalus. Taip pat šie gėrimai tiks po sunkių pietų ar tiesiog prie vaišių stalo vietoj alkoholinių gėrimų.

Šių gėrimų degustacijų metu savo akimis mačiau daug žmonių, kurie juokėsi: „Duokit išgerti tikro, alkoholinio vyno, ką jūs čia su šituo limonadu“. Žinoma, ši ir panašios frazės skambėdavo prieš paragaujant imbierinių gėrimų. Paragavus, o ypač aštriojo varianto, veide pasimatydavo nuostaba ir pasigirsdavo klausimas: „Čia tikrai be alkoholio? Galėsiu vairuot?“. Taip, gėrimai be alkoholio, tačiau šilumėlės efektas yra! Apibendrintai sakant: geri, tonusą keli, neapgirsti ir vairuot gali :)

Keletas Žalios Genties improvizacijų:

„Pikantiška arbatėlė“

Ingredientai:

  • „Močiutės“ aštrus imbierinis gėrimas
  • žalioji arbata
  • mėtų arbata
  • 1/2 citrinos
  • 1/2 žaliosios citrinos
  • agavų sirupas ar kitas saldiklis

Gaminimas

Užplikyti norimo stiprumo žaliąją bei mėtų arbatą ir sumaišyti su aštriu imbieriniu gėrimu. Proporcijas reikėtų rinktis tiesiog ragaujant. Mano atveju buvo 3 dalys arbatos ir 1 dalis imbierinio gėrimo. Taip pat įmečiau citrinų griežinėlių ir įpyliau šiek tiek agavų sirupo. Tarsi žalioji/mėtų arbata, bet tarsi ir kažkas stipriai kitaip. Skanumėlis! Verta išbandyti ir su kitų rūšių arbatomis: šaltalankių, juodąja, vaisine…

imbierinis-gerimas-saldus-pikantiska-arbatele

„Karštas punšas 1-2“

Ingredientai:

  • „Močiutės“ imbierinis punšas
  • keletas nesmulkintų gvazdikėlių

Gaminimas

Imbierinis punšas yra toks tobulai skanus, kad visiškai pakanka jį pašildyti su trupučiu gvazdikėlių. Tačiau iš esmės visos trys imbierinių gėrimų rūšys tinka ir toms pačioms improvizacijoms – skirsis aštrumas ir skonio subtilybės.

mociutes-imbierinis-punsas-karstas-punsas

„Putojantis vynas“

Ingredientai:

  • „Močiutės“ saldus imbierinis gėrimas
  • stipriai gazuotas citrinų skonio mineralinis vanduo

Gaminimas

Pakanka sumaišyti šiuos du ingredientus santykiu 1:1 (arba kaip patinka) ir išgaunamas tobulo skonio nealkoholinis putojantis vynas. Itin maloniai juntamas citrinų poskonis ir burbuliukai. Jei atvirai, nė vienas nealkoholinis putojantis vynas skoniu neprilygo šiam. Jau pagaminti pirktiniai tikrai labai priminė limonadą ir pritrūko išraiškingumo.

„Tropinis kokteilis-desertas“

Ingredientai:

  • „Močiutės“ saldus imbierinis gėrimas arba punšas
  • stipriai gazuotas citrinų skonio mineralinis vanduo
  • vynuogės
  • mandarinų skiltelės
  • melionai

Gaminimas

Šiuo atveju pyliau didesnę dalį imbierinio gėrimo ir mažesnę mineralinio vandens (santykis maždaug 3:1). Sumetus vynuoges, melionų gabaliukus ir mandarinų skilteles, rekomenduoju gėrimą palikti pastovėti, kad atsirastų vaisių poskoniai. Galima drąsiai varijuoti su naudojamais vaisiais. Pakanka įdėti dekoraciją–medinį iešmuką su „skėtuku“ ir šis kokteilis pavirsta ne tik gėrimu, bet ir desertu.

mociutes-imbieriniai-gerimai-improvizacijos-su-mineraliniu-vandeniu

Daugiau idėjų:

  • Iš imbierinių gėrimų galima gaminti ledukus ir būtent tokia forma panaudoti įvairiuose kokteiliuose ar gaminant arbatą.
  • Siekiant įdomesnio efekto, imbieriniuose gėrimuose galima „skandinti“ ne vaisių gabaliukus, o saldainius, pvz., klasikinius „Bon Pari“. Jie itin gražiai atrodo taurėse ir subtiliai keičia gėrimo skonį.
  • Gamindama pusiau gėrimą, pusiau desertą su vaisiais pamaniau, kad šie gėrimai galėtų tapti „želė“ pavidalu ir tapti tikru desertu (rekomenduoju pasitelkti augalinę želatinos versiją – agarą). Šį eksperimentą aš pati jau įtraukiau į eilę :)

Papildoma informacija

Kainos: 250 ml tūrio buteliai – 3.35 €, 750 ml tūrio buteliai – 6.92 €

Prekybos vieta: Livinn – sveiki produktai parduotuvės

Sudedamosios dalys. Aštraus gėrimo: vanduo, cukrus, imbieras, vyno rūgštis, aitrioji paprika, citrina, karamelė, natūrali vyno rūgštis. Saldaus gėrimo: vanduo, cukrus, karamelė, vyno rūgštis, imbieras, citrina, aitrioji paprika, natūrali vyno rūgštis. Punšo: vanduo, cukrus, apelsinų sultys, vyno rūgštis, imbieras, karamelė, cinamonas, prieskonių mišinys, aitrioji paprika.

Parašykite komentarą