Kreminė keptų moliūgų sriuba (rudens privilegija)

Karts nuo karto sukirba mintis daugiau gaminti atsižvelgiant į daržovių ir vaisių sezoniškumą. Šį kartą truputį dėmesio skiriu moliūgams ir gaminu (beveik) klasikinę trintą moliūgų sriubą. Įdomiau tai, kad moliūgai pirmiausia pakepinami orkaitėje!

Ingredientai

  • 600 g moliūgo
  • 2 bulvės
  • svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • šiek tiek druskos, maltų juodųjų pipirų
  • keletas žiupsnelių persilado (česnakai, petražolės, druska) ar kitokio prieskonių/žolelių mišinio
  • šlakelis aliejaus
  • truputis avižų grietinėlės ar riebesnio kokosų pieno

Gaminimas

Nuluptą moliūgą pjaustom kubeliais, nuluptą svogūną stambiai sukapojam, nuluptas česnako skilteles perpjaunam pusiau. Dedam į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą, apibarstom druska, maltais juodaisiais pipirais, prieskonių/žolelių mišiniu, negausiai apšlakstom aliejumi. Dedam į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam 15–20 min.

Kol kepa daržovės, bulves nuskutam ir perpjaunam pusiau. Dedam į puodą, užpilam 300 ml vandens ir verdam 15–20 min., t. y., kol suminkštės.

Į išvirusias bulves beriam pakepintus moliūgus ir česnakus. Viską sutrinam trintuvu iki vientisos konsistencijos ir paverdam dar 2–3 min.

Patiekiant užpilam avižų grietinėle ir valgom su juoda duona ar srebučiais.

Parašykite komentarą