Miežių košė su grybais ir tofu (savaitgalio pusryčiams)

Miežių kruopas atradau jau senokai, bet nesugalvojusi įdomių receptų, daugiau ir nebepirkau. Šį kartą eksperimentuoju su ekologiškomis kruopomis EKOFRISA, tad turiu dar vieną progą prisijaukinti skaldytus miežius. Savaitgalio pusryčiams pasigaminusi košės su kepintais grybais ir tofu, prisiminiau malonią skaldytų miežių košės konsistenciją bei likau sužavėta atrasto derinio :)

Ingredientai

  • 200 ml skaldytų miežių kruopų
  • 130 g pievagrybių
  • 100 g tofu
  • mažas svogūnas
  • 1/4 daržovių sultinio kubelio
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus kepimui

Gaminimas

Skaldytas miežių kruopas perplaunam šiltu vandeniu, kol pradės bėgti gan skaidrus. Beriam į 400 ml verdančio vandens. Įdedam 1/4 sultinio kubelio ir verdam ant mažos kaitros 15–20 min. vis pamaišant. Eigoje, esant poreikiui, įpilam dar 200 ml vandens.

Kol verda skaldytos miežių kruopos, aliejuje apkepinam riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir mažais gabaliukais supjaustytą tofu. Įberiam šiek tiek druskos. Iš pradžių kepam ant mažos kaitros, o paskui padidinam, kad apskrustų. Po ~10–12 min. suberiam smulkiai pjaustytą svogūną ir dar kelias min. pakepinam ant vidutinės kaitros.

Galiausiai suberiam kepintus produktus į košę ir gerai išmaišom. Skanaus!

Parašykite komentarą