Indiška manų chalva – neįprastas saldumynas

Ingredientai:

  • 200 g manų kruopų
  • 650 ml sojų pieno (tiks ir kitoks augalinis ar netgi vanduo)
  • 200 g rudojo cukraus
  • 200 ml ryžių aliejaus (tiks kitas neutralaus skonio aliejus)
  • sauja razinų
  • šiek tiek graikinių riešutų (nebūtina)
  • 1/2 šaukštelio muskatų riešutų miltelių

Gaminimas

Graikinius riešutus sukapoti, trumpai paskrudinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir atidėti.

Į puodą supilti avižų pieną, suberti cukrų, razinas ir muskato riešutų miltelius. Virti ant mažos liepsnos 1–2 min.

Į kitą puodą supilti aliejų, suberti manų kruopas ir maišant kepti 10–15 min., kol manų kruopos įgaus rudai auksinę spalvą. Tada pamažu pilti sirupą ir greitai maišyti, kad nesusidarytų gumulų. Suberti apskrudintus riešutus. Viską dar kartą gerą išmaišyti, uždengti ir pavirti dar 2–3 min. Chalvą patiekti karštą, šiltą arba jau atšalusią – skanūs visi variantai.

Komentaras

Seniau esu gaminusi vegetarišką variantą su gyvūninės kilmės pienu, sviestu ir didesniu kiekiu cukraus. Turiu pastebėti, kad ir man, ir šeimai labiau patiko veganiškas variantas!

Keletas netikėtų idėjų. Prisijunk prie diskusijos!

  1. nesigavo, gavosi košė, neskysta, bet kieta košė. ir laabai saldu..:( tikrai nesivalgo..

    1. Konsistencija tokia ir turi būt, t.y. daug minkštesnė negu riešutų ar saulėgrąžų chalvos. O saldumą reikia sau tinkamą atrast – dedamo cukraus kiekis gali ir dvigubai skirtis (lemia ir skonio receptorių poreikiai, ir naudojama augalinio pieno rūšis/sudėtis, cukraus rūšis). Mano sesuo kai gamino su baltu cukrumi, tai sakė, kad šlykštu buvo, paskui bandė į lietinius dėt kaip įdarą, kad nereiktų išmest.

Parašykite komentarą