Kondensuotas sojos pienas

Ingredientai:

  • 2 puodeliai nesaldinto sojų pieno
  • puodelis cukraus

Esmė – sojos ir cukraus santykis 2:1, nebent naudojamas saldintas sojos pienas arba rudasis cukrus.

Gaminimas

Sojos pieną ir cukrų suberti į storasienį puodą (naudojau keraminį). Iš pradžių maišant virti ant didelės liepsnos, cukrui ištirpus liepsną sumažinti. Visą laiką maišant virti apie 45-60 min. (tai priklausys nuo liepsnos dydžio, viryklės, puodo, norimos kondensuoto pieno konsistencijos). Mano atveju virimas užtruko 55 min.  Išeiga – maždaug puodelis karamelinės spalvos laabai saldaus kondensuoto pieno su specifiniu sojos poskoniu.

Žalios genties įspūdžiai

Šitą saldėsį viriau vedina noro paeksperimentuoti, pažiūrėti, koks gi tas veganiškas kondensuoto pieno variantas. Gaminį reikėjo maišyti visą virimo laiką – meditatyviai nusiteikus visai paprasta, tačiau skonis, mano subjektyvia nuomone, tiek gaišaties nevertas. Tiesiog beprotiškai saldu, su mažiau cukraus tikriausiai tektų dar ilgiau virti, o išeiga būtų dar mažesnė. Beje, gaminiui atvėsus jo paviršius sukietėja/susicukruoja. Skonio palyginimui būtų įdomu išsivirti kokosų kondensuoto pieno.

Parašykite komentarą