Frittata: orkaitėje kepta omleto giminaitė

Kad ir kaip mėgstu eksperimentuoti, iki šiol niekaip nesiryžau išbandyti vieno sojų gaminio – minkštojo (silken) tofu. Na, bet galiausiai, gražų sekmadienio rytą, gimė vėlyvi pusryčiai – veganiška frittata. Tai tarsi tarsi omletas, tačiau (1) nenaudojami kiaušiniai (2) kitaip nei omletas, frittata pradedama gaminti keptuvėje, o pabaigiama – orkaitėje. Skonis? Puikus!

Ingredientai

  • 340 g minkštojo tofu
  • 2 bulvės
  • svogūnas
  • 20 g svogūnų laiškų
  • 4 skiltelės česnako
  • 4 šaukštai maistinių mielių
  • truputis druskos, maltų juodųjų pipirų
  • šlakelis aliejaus

Gaminimas

Smulkiai sukapojam svogūną ir svogūnų laiškus, itin smulkiai – česnako skilteles, plonais griežinėliais supjaustom bulves. Suberiam į keptuvę su trupučiu aliejaus, įberiam druskos ir maltų juodųjų pipirų. Pamaišant kepinam 10–15 min. / kol bulvės įgaus auksinį atspalvį.

Minkštąjį tofu sutrinam šakute kartu su 4 šaukštais maistinių mielių. Į šį mišinį beriam apkepintas daržoves. Išmaišom ir dedam į kepimo indą.

Pašaunam į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam 45 min.

Patiekiam su duona ir daržovėmis.

Parašykite komentarą