Fermentinis anakardžių sūris

Ingredientai:

  • 250 ml tūrio stiklinė anakardžių riešutų
  • 200 ml avižų pieno
  • 50 ml vandens
  • 2 nedidelės citrinos
  • 1/2 nedidelės morkos
  • 2 kupini šaukštai maistinių mielių dribsnių
  • 10 g agaro lazdelių
  • 10 g šviežių raudonėlių
  • žiupsnis Himalajų druskos
  • 1/2 šaukštelio asafetidos

Gaminimas

Anakardžių riešutus užpilti vandeniu ir palikti mirkti per naktį.

Avižų pieną ir vandenį supilti į puodą. Sudėti agaro lazdeles. Maišant virti, kol ištirpsta agaras.

Į blenderį sudėti išmirkusius, perplautus ir nusunktus anakardžių riešutus, supilti ištirpusį agarą. Trinti, kol nelieka gumuliukų.

Tada į masę  įberti druskos, asafetidos, maistinių mielių dribsnių, smulkiai sutarkuotos morkos, įpilti iš citrinų išspaustas sultis. Trinti, kol gerai išsimaišys visi ingredientai.

Galiausiai įberti plėšytų raudonėlių lapelių ir dar truputį patrinti.

Sutrintą masę sudėti į indą. Palaukti, kol atvės ir įdėti į šaldytuvą. Palaikyti iki vakaro ar kito ryto, kad susifermentuotų.

 

Žalios Genties įspūdžiai

Gaminio konsistencija labiau primena ne fermentinį sūrį, o paštetą. Nežinau, ar taip turi būti, ar nelabai atitaikiau produktų proporcijas :) Skonis savotiškas – valgydama pirmą riekelę kiek nusivyliau, o paskui ėmė patikti. Manau, kad tikrai gaminsiu ir vėl, tik bandysiu kaip nors paeksperimentuot su sudėtimi. :)

Parašykite komentarą