ETNO arbatos: kvapni kompanija kiekvienai dienai (6 rūšių degustacija)

ETNO arbatas atradau prieš keletą metų. Pažintis prasidėjo nuo žolelių arbatos AKSOMINIS VAKARAS, o kitą kartą jau pirkau visą arbatų rinkinį kartu su medaus pakeliais. ETNO arbatos man tapo jaukumo simboliu, o ypač jau ką tik minėtas AKSOMINIS VAKARAS ir ŠILTAS PRISIMINIMAS. Abi arbatos apgaubia mėgstamiausių žolelių aromatais ir džiugina skoniais: pipirmėčių, ramunėlių, čiobrelių…

Tiesa, pirmenybę teikčiau savo rankomis rinktoms ir džiovintoms žolelėms, tačiau tam reikia ne tik laiko ir noro, bet ir laisvos, sausos bei dulkėms nepasiekiamos erdvės žolelėms išdžiovinti. Be to, ETNO jau kurį laiką pardavinėja ne tik žolelių arbatas – asortimente jau yra žaliosios, juodosios ir raudonosios arbatų su įvairiais priedais. Visų šių arbatų žaliavų net ir norėdami nepasiruošime :)

Taigi debesuotomis ir/ar lietingomis vasaros dienomis Žalios Genties namuose bei darbo vietoje kvepėjo šios arbatos:

(1) ETNO GURKŠNIS ENERGIJOS juodoji arbata su žolelėmis. Šią arbatą sudaro: juodoji arbata 70 %, liepų žiedai 10 %, pipirmėčių lapai 9 %, erškėčių vaisių luobelės 9 %, natūrali bergamočių kvapioji medžiaga 2 %. Arbatai būdingas gana švelnus skonis, t. y. švelnesnis nei įprastas juodajai arbatai. Nesunku suprasti, kad švelnumo prideda žolelės: liepų žiedai, pipirmėčių lapai, erškėčių vaisių luobelės. Tik neapsigaukit – skonis švelnus, tačiau tikrai neprėskas. Jis pakankamai išraiškingas, nors, nežinodama, su kokiomis žolelėmis sumaišyta juodoji arbata, greičiausiai neatspėčiau.

(2) ETNO RAUDONOJI ARBATA ROOIBOS su vanile. Šią arbatą sudaro: raudonoji arbata Rooibos 80 %, apelsinų žievelės 8 %, saldymedžių šaknys 6 %, kvapiosios medžiagos 6 %. Ši arbatos rūšis man paliko gana neutralų įspūdį. Galbūt tikėjausi labiau juntamo vanilės poskonio, tačiau jo nepajutau. Tiesa, draugas su mano šiuo pastebėjimu nesutiko ir tvirtino, kad jam vanilė jaučiasi.

(3) ETNO RAUDONOJI ARBATA ROOIBOS su cinamonu. Šią arbatą sudaro: raudonoji arbata Rooibos 50 %, erškėčių vaisių luobelės 20 %, apelsinų žievelės 10 %, cinamonų žievė 8 %, saldymedžių šaknys 6 %, natūralios kvapiosios medžiagos 2 %. Ši rūšis akimirksniu buvo įtraukta į favoričių sąrašus – raudonosios arbatos ir cinamono aromatų kompozicija man yra tobula. Skonis – taip pat. Arbatą jau nemažai metų geriu nesaldindama cukrumi, tad ši skiriasi ir tuo, kad jai būdingas lengvas natūralus saldumas.

(4) ETNO ŽALIOJI ARBATA su citrina ir ginkmedžiu. Šią arbatą sudaro: žalioji arbata 56 %, citrinžolės 20 %, ramunėlių žiedai 6 % citrinų žievelės 6 % ginkmedis 2 %. Kaip jau sakiau apie juodąją arbatą, taip pasakysiu ir apie šią žaliąją – skonis švelnus, tačiau išraiškingas. Maloniai jaučiasi rūgštelė, o, kaip žinom, arbatos gurmanai mėgsta į žaliąją arbatą įdėti skiltelę citrinos. Šiuo atveju citrinos nebeprireiks, nes skonis jau turi subtilią rūgštumo natą!

(5) ŽALIOJI ARBATA su matcha. Šią arbatą sudaro: žalioji arbata 63 %, citrinžolių žolė 35 %, žalioji arbata mačia (matcha) 2 %. Šiai arbatai skiriu aplodismentus – man ji paliko labai teigiamą įspūdį. Iš karto paaiškinsiu, kodėl. Japoniškai žaliajai arbatai, įskaitant ir matcha, būdingas stipriai išreikštas keistas kartumas, primenantis dumblių ar net žuvies poskonį. Bandžiau pratintis ir pajusti keistame kartume… kokybę, tačiau dėl skonio savybių visgi likau prie kiniškos žaliosios arbatos. Šis ETNO ėjimas man asmeniškai puikus – įprastas žaliosios arbatos skonis subtiliai susipina su išraiškingu ir specifiniu matcha arbatos skoniu bei citrinžolėmis.

(6) ETNO SAULĖTAS RYTAS žolelių arbata su šaltalankiais. Šią arbatą sudaro: ramunėlių arbata 20,9 %, baltosios kinrožės 20 %, erškėčių vaisiai 18 %, citrinžolės 16 %, dilgėlių lapai 10 %, šaltalankių vaisiai 4,5 %, citrinų žievelės 4 %, natūralios kvapiosios medžiagos 3,6 %, pipirmėčių lapai 3 %. Jei atvirai, man atrodė, kad šią arbatą jau buvau ragavusi svečiuose, tik ją prisimenu kaip gryną šaltalankių ir šiek tiek sintetinio skonio… Turiu pripažinti, kad klydau, nes tai yra ne ta pati arbata! Ši nėra vien šaltalankių ir jos skonis tikrai ne sintetinis. SAULĖTAS RYTAS arbatoje juntamas lengvas rūgštumas, kuriam pastaruoju metu jaučiu potraukį. Taip pat jaučiu ir šiek tiek saldumo, kuris rūgštumą puikiai atsveria. Trumpai tariant – puikaus skonio ir turtingos sudėties arbata!



Apie gamintoją

ETNO arbatas gamina UAB ŠVENČIONIŲ VAISTAŽOLĖS – vienas seniausių vaistažolių perdirbimo fabrikų Pabaltyje ir Europoje, veikiantis ir puoselėjantis tradicijas daugiau nei šimtą metų. Nedidelė vaistažolių supirkimo įmonėlė savo veiklą pradėjo 1883 m. Šiandien fabrikas ŠVENČIONIŲ VAISTAŽOLĖS yra naujausią technologinę ir laboratorinę įrangą turinti vaistažolių perdirbimo įmonė, apdovanota daugybe įvertinimų bei sertifikatų. Aukščiausios kokybės produkcija tiekiama ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Armėnijos, Azerbaidžano, Uzbekistano, Didžiosios Britanijos, Airijos, Prancūzijos, JAV bei Japonijos rinkoms!

Įmonė pasitelkia natūralius gamtos išteklius, ilgametes vaistažolių vartojimo tradicijas, kvalifikuotus specialistus ir mokslininkus, bei naujausias technologijas – gamta, patirtis, mokslas ir naujovės suteikia galimybę patiekti aukštos kokybės produktus.


#ad

Parašykite komentarą