Cinamoninis kokosų-bananų pudingas

Ingredientai:

Gaminimas (variantas nr. 1)

Kokosų pieną ir vandenį supilti į puodą, suberti tapijokos miltus, išmaišyti, kad nebūtų grumstelių ir toliau maišant užvirti. Įberti druskos, kokosų žiedų cukraus, sudėti lazdelėmis pjaustytus bananus.  Pavirti apie 10 min. Patiekti karštą arba šaltą, apibarstyti cinamonu.

Gaminimas (variantas nr. 2)

Kokosų pieną ir vandenį supilti į puodą, suberti kokosų žiedų cukrų, druską ir užvirti. Tuomet supilti į blenderį, suberti tapijokos miltus ir šiek tiek patrinti. Tuomet vėl supilti į puodą, suberti lazdelėmis pjaustytus bananus ir pavirti apie 10 min. Šiuo atveju į karštą skystį suberti tapijokos miltai sušoks į gabalus, o patrynus kokteilinėje liks savotiški ikrai. Užsienio šalyse tokios tonsistencijos sriubai/pudingui pagaminti naudojamas specialus tapijokos ikrų pusfabrikatis.

Žalios genties įspūdžiai

Rekomenduoju visiems, kurie mėgsta kisielių, pudingus ir tirštas saldžias sriubas. Aš priklausau pastarųjų kategorijai, tad šis pudingas/sriuba paliko itin teigiamą įspūdį. Patiekalas laabai aromatingas, maloniai persipina bananų, kokosų pieno, cinamono ir karamelinis kokosų žiedų cukraus skoniai… Mmm :) Manau, kad turėtų ypač patikti vaikams. Beje, siekiant atrasti norimą pudingo/sriubos tirštumą, verta paeksperimentuoti su dedamu tapijokos miltų kiekiu.

Parašykite komentarą