Bulvių salotos su kaparėliais

Ingredientai:

  • 4-5 bulvės
  • svogūnas
  • keletas marinuotų agurkų
  • 2 šaukštai marinuotų kaparėlių
  • ryšelis žalumynų
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1/2 citrinos
  • 1/2 šaukštelio garstyčių
  • žiupsnis druskos
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

Gaminimas

Bulves nulupti, išvirti ir palikti atvėsti. Tada supjaustyti kubeliais. Svogūną nulupti ir susmulkinti. Supjaustyti marinuotus agurkus. Smulkiai sukapoti žalumynus. Į salotinę sluoksniais dėti: kubeliais supjaustytas bulves, žalumynus, svogūną, vėl žalumynus, agurkus, kaparėlius ir dar kartą žalumynus. Jeigu liko produktų, dar kartą dėlioti sluoksniais. Galiausiai salotas apipilti padažu – augaliniu aliejumi, sumaišytu su pusės citrinos sultimis, garstyčiomis, druska ir maltaisiais juodaisiais pipirais.

Žalios genties įspūdžiai

Salotos labai lengvos, švelniai saldžiarūgštės. Mėgstantiems stipraus skonio patiekalus gali pasirodyti per prėskos.

Parašykite komentarą