Bolivinių balandų ir kvietinių viso grūdo miltų blynai

Vaikystėje tikrai mėgau šlamšti blynus: miltinius, bulvinius, lietinius, čirvinius, pačius įvairiausius. Nežinau, kas nutiko, bet pastaruosius keletą metų blynus valgau retai. Na, ir tais retais norisi išbandyti kažką naujo, gal ir kiek sveikesnio. Šį kartą – pripažinimo sulaukę bolivinių balandų ir kvietinių viso grūdo miltų blynai. Daug vilčių nedėjau į rezultatą, bet labai patiko tiek man, tiek draugui.

Ingredientai

  • 150 ml bolivinių balandų
  • 350 ml vandens
  • 400 ml kvietinių viso grūdo miltų
  • šaukštas kepimo miltelių
  • 1–2 šaukšteliai malto cinamono
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 350 ml augalinio pieno
  • 2 šaukštai agavų sirupo
  • aliejaus kepti

Gaminimas

Užverdam 350 ml vandens, suberiam bolivines balandas. Išverdam (apie 15–20 min.). Paliekam atvėsti.

Į išvirtas bolivines balandas suberiam miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir išmaišom.

Atskiram inde išmaišom augalinį pieną ir agavų sirupą. Supilam į sausų produktų masę ir vėl išmaišom.

Keptuvėje įkaitinam aliejų, pilam tešlos ir kepam blynus iš abiejų pusių, kol paruduos.

Skanaus!

Parašykite komentarą