Bananų pyragas

Ingredientai:

  • 225 g miltų
  • 3 kupini šaukšteliai kepimo miltelių
  • 100 g rudojo cukraus
  • 3 šaukšteliai cinamono
  • 3 dideli sunokę bananai
  • 75 g palmių ghi arba augalinio aliejaus
  • 1-2 šaukšteliai kiaušinių pakaitalo (nebūtina)
  • 50 g džiovintų vaisių arba riešutų (nebūtina)

Gaminimas

Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Bananus nulupti ir sutrinti šakute. Sumaišyti su aliejumi ir cukrumi. Suberti miltus, kepimo miltelius, kiaušinių pakaitalą, cinamoną ir viską gerai išmaišyti. Suberti džiovintus vaisius ar riešutus. 20 min. kepti riebalais išteptoje kepimo skardoje. Jeigu kepalas ruduoja, uždengti folija. Toliau kepti dar apie 40 min. Suraikyti atvėsusią.

Žalios genties įspūdžiai

Kitą kartą dėsiu daugiau bananų, kad pyragas būtų drėgnesnis. Taip pat pridėčiau daugiau džiovintų vaisių ir mažiau cukraus, nes šis išėjo saldokas.

Parašykite komentarą