Avokadų užtepėlė „Guacamole“

Ingredientai:

  • 2 gerai prinokę avokadai
  • 1/2 žaliosios citrinos
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • žiupsnelis asafetidos (arba 1/2 svogūno + šiek tiek svogūnų laiškų)
  • žiupsnelis kalendrų
  • 1/2 aitriosios paprikos
  • pomidoras (nebūtina)

Gaminimas

Avokadus nulupti, išimti kaulavaisius. Minkštimą sudėti į dubenėlį ir sutrinti šakute. Nepersistengti – turi likti gumuliukų.

Į avokadų masę išspausti žaliosios citrinos sulčių, įberti druskos, maltų juodųjų pipirų, asafetidos, kalendrų. Tada įberti smulkiai kapotos  aitriosios paprikos. Patartina berti pamažu, vis patikrinant patiekalo aštrumą.

Prieš patiekiant galima įpjaustyti pomidoro.

Patiekti su duona ar nachos (tortilijų traškučiais).

Žalios Genties įspūdžiai

Iš Meksikos kilęs patiekalas, kuriuo mėgavosi jau actekai. Labai gardu su juoda duona. Patarčiau valgyti šviežią, nes per naktį pabuvusi šaldytuve guacamole šiek tiek pakeičia konsistenciją ir, mano manymu, nukenčia skonis.

Parašykite komentarą