Apelsinų kisielius/desertas su vaisiais ir uogomis

Ingredientai:

  • 8 dideli apelsinai
  • citrina
  • bananas
  • 200 g šaldytų uogų (naudojau mėlynes)
  • 500 ml vandens
  • 2-3 šaukštai cukraus
  • 3 šaukštai krakmolo

Gaminimas

Vieną apelsiną atidėti, iš likusių išspausti sultis (reikalinga sulčių išeiga – ~600 ml, aš naudojau rankinę citrusinių vaisių sulčiaspaudę ir šiam kiekiui prireikė septynių apelsinų, naudojant elektrinę sulčiaspaudę tiek apelsinų tikriausiai neprireiks). Išspausti citrinos sultis. Į puodą supilti citrusinių vaisių sultis ir 400 ml vandens. Įdėti cukraus ir kaitinti, kol užvirs. Tuomet puodą nukelti nuo viryklės. Maišant pamažu supilti 100 ml šalto vandens išmaišytą krakmolą. Vėl uždėti puodą ant viryklės ir trumpai pavirti, kol kisielius vėl pradės kunkuliuoti.

Į stiklines ar desertines įdėti apelsino skiltelių, riekelėmis pjaustyto banano ir šaldytų uogų. Ant viršaus užpilti apelsinų kisieliaus. Palaukti kol atvės ir patiekti.

Žalios Genties įspūdžiai

Mėgstantieji tirštą kisielių turėtų įvertinti teigiamai :) Dedant tris šaukštus krakmolo kisielius išeina tikrai labai tirštas, o patiektas su vaisiais ir šaldytomis uogomis tampa greičiau valgomas šaukštu negu geriamas.

Parašykite komentarą